Φάβα παντρεμένη
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 5-6
- 500γρ. φάβα
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- Λίγο αλάτι
Για το πάντρεμα
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη φάβα σε 1 λίτρο νερό (περίπου 4 ποτήρια νερού) μαζί με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
- Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την περνάτε από το multi και την κάνετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια κάνετε το”πάντρεμα”. Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι και τα κομμάτια της ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνετε και όπως είναι ζεστό, περιχύνετε με αυτό τη φάβα σας και είναι έτοιμη.
Σημαντικό: Συνδυάστε τη φάβα παντρεμένη με ψωμάκι ολικής καθώς ο συνδυασμός αυτός μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Εννοείται και με μπόλικη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!