ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για το ψάρι με σάλτσα λεμονιού
Μερίδες: 4
- 4 Φιλέτα άσπρου ψαριού ή σολομό
- 100 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Υλικά για τη σάλτσα
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.γ. κορνφλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένετε τα λαχανικά σας και τα κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε σ ένα μπολ.
- Βάλτε το κάθε φιλέτο ψαριού πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάστε το με τα λαχανικά.
- Διπλώστε καλά τα φιλέτα με τη λαδόκολλα.
- Βάλτε τα τυλιγμένα στη λαδόκολλα ψάρια στο φούρνο και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Ανοίξτε τη λαδόκολλα και σερβίρετέ τα με τη σάλτα λεμονιού.
- Συνοδεύσετε το ψάρι με σάλτσα λεμονιού με σαλάτα ωμή ή βραστή ή ψητή και με μία πηγή αμύλου όπως πατάτα, ρύζι ή ψωμί ολικής.
Εκτέλεση σάλτσας
- Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό, το χυμό και το μαϊντανό και βράστε τα.
- Προσθέστε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανακατεύετε μέχρι να βράσει και να χυλώσει η σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΑΡΙΑ
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSC & Life coach