Χταπόδι κρασάτο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4-5
- 1 κιλό χταπόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, σε δυνατή φωτιά, το αφήνετε να βγάλει το νερό που έχει και μετά από λίγη ώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει.
- Μετά από μια ώρα περίπου, όταν το νερό θα χρωματιστεί κόκκινο, το απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Το υπέροχο αυτό πιάτο συνοδεύεται με μπόλικη σαλάτα και λίγο ρύζι basmati ή καστανό ή πατάτες ψητές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!