• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
μουσακάς light
Μουσακάς light
YΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 6-8

  • 3-4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 4-5 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 2-3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο multi
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Για την Μπεσαμέλ

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • αυγά
  • 3 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
  1. Πλένουμε κ κόβουμε τα λαχανικά όπως συνηθίζεται κ τα βάζουμε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα για να ψηθούν. Τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο ή τα αλείφουμε με πινέλο
  2. Ψήνονται στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  3. Αφού ψηθούν τα βάζουμε στο ταψί το οποίο το έχουμε ψεκάσει με λίγο λάδι.
  4. Ετοιμάζουμε τον κιμά ως εξής: Προσθέτουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο, αμέσως πριν κάψει το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τέλος τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμος τον απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά.
  5. Για την μπεσαμέλ κάνουμε τα εξής: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά κ το τυρί. Αρχικά χρησιμοποιούμε δυνατή φωτιά κ τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ.  Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά. Όταν πήξει όχι πολύ, την κατεβάζουμε από την φωτιά, κ προσθέτουμε τα αυγά (τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφριά) κ τέλος το τυρί, και είναι έτοιμη.
  6. Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και απόπάνω μπορούμε να ρίξουμε λίγο τριμμένο τυρί.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45-60 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!