ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Μερίδες: 1
- 135γρ. ρύζι basmati ή καστανό (μετρημένο βρασμένο)
- Λίγη ρόκα ή μαρούλι
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 120γρ. τόνο σε νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τον τόνο σε κομμάτια.
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε.
- Ρίχνουμε τον τόνο και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
- Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη σαλάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Σημείωση: Για να υπολογίσετε λίγο το ρύζι που θα βράσετε, υπολογίστε πως όταν το βράζουμε αυξάνει το βάρους του κατά περίπου 2,5 φορές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!