• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
κοτόπουλο με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για το κοτόπουλο με λαχανικά

Μερίδες: 1

  • 250γρ.  στήθος κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλη πιπεριά
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι, διάφορα μπαχαρικά (κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κολίανδρο κλπ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1.  Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες  το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο, και την ντομάτα.
  2. Σε μία μικρή κατσαρόλα (από αυτές που βράζουν χωρίς νερό) βάζουμε ως πρώτη στρώση το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και το σκόρδο, δεύτερη το καρότο και  τρίτη την  πιπεριά.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο επίσης σε ροδέλες και το τοποθετούμε πάνω από την τελευταία στρώση με την πιπεριά.
  4. Τέλος βάζουμε την ντομάτα κομμένη επίσης  με ροδέλες.
  5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας (όπως κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ, κόλιανδρο κτλ.) και τοποθετούμε την κατσαρόλα με σκεπασμένο καλά το καπάκι σε δυνατή φωτιά.
  6. Όταν το καπάκι θα πάρει θερμοκρασία που δεν θα την αντέχει το χέρι μας τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και  αφήνουμε για 45 λεπτά  έως μία ώρα περίπου το φαγητό μας να σιγο-μαγειρευτεί.
  7. Εάν αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά δούμε ότι το φαγητό μας  βγάζει ατμούς χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά.
  8. Εάν έχει πολλά υγρά όταν μαγειρευτεί μπορείτε να το κρατήσετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν λίγο τα υγρά αλλά πάντα με πολύ προσοχή για να σας μείνει λίγο ζουμάκι και να μην σας καεί.
  9. Με την τελευταία βράση προσθέστε το  ελαιόλαδο.
  10. Το κοτόπουλο με λαχανικά σερβίρεται με λίγο ρύζι ή ψωμάκι ολικής και μπόλικη σαλάτα.
  • Εάν δεν έχετε την ειδική κατσαρόλα που βράζει χωρίς νερό μπορείτε να προσθέσετε περίπου 1/2  ποτήρι νερό στην κατσαρόλα σας.
  • Φροντίζετε να πλένετε καλά τα λαχανικά σας βάζοντάς τα στο  ξυδόνερο για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε πολύ καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!