• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Κοτόπουλο γλυκόξινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 4

  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 1 κ.γ.  ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. λευκό κρασόξυδο
  • 100 γρ. κομματάκια ανανά (κονσέρβα)
  • 300 ml. ζωμό κοτόπουλου (από ½ κύβο)
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100γρ. καλαμπόκι
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι.
  2. Σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το μία φορά να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασόξυδο, τον ανανά με το χυμό του,  το ζωμό, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τα  καρότα, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.
  4. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου
  5. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας νερό κρύο και το ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύετε ελαφρά. 
  6. Σιγοβράζετε για περίπου 30 – 35 λεπτά μέχρι να μελώσει.
  7. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!