Κοτόπουλο με λευκό κρασί
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
- 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
- 3 ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. πάστα τομάτας (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ροδίζουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αμέσως ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας και την πάστα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Σερβίρεται με σαλάτα και λίγο ρύζι ή πατάτα ή ψωμί ολικής.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!