Ρολό Γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 4
- 550 γρ. στήθος γαλοπούλας (για ρολό, χωρίς πέτσα και κόκαλο)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ πάπρικα
- 20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβετε. Πλένετε τα φύλλα του δυόσμου και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Απλώνετε το στήθος κοτόπουλο σε καθαρή επιφάνεια και το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το σκόρδο και την πάπρικα.
- Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σχοινί ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ.
- Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί και το αλείφετε με το λάδι. Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά. μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό.
- Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο το ρολό μπορείτε να το τρυπήσετε, στο κέντρο, με ένα πιρούνι. Αν δε βγουν ροζ υγρά τότε είναι ψημένο.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο κατά διαστήματα και περιχύνετε το ρολό με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί.
- Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε από το ταψί, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το διατηρείτε ζεστό.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι στο ταψί και το ανακατεύετε με το ζωμό που έχει μείνει από το ψήσιμο.
- Το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ζεσταίνετε για λίγο, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση για να μην κόψει το γιαούρτι.
- Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.
- Για να μη στεγνώσει το ρολό στο φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος για να πάρει χρώμα το ρολό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!