• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
χοιρινό με σέλινο
Χοιρινό με σέλινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 6-7

  • 1 ½ κιλό σέλινο
  • 1 κιλό κρέας άπαχο χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά και 2 λεμόνια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια   περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά . Το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε το σέλινο αφού προηγούμενος έχουμε κρατήσει δύο ποτήρια από το ζουμί που προέκυψε από το ζεματισμένο σέλινο.
  3. Ταυτόχρονα πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
  4. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  5. Σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο και το ζουμί που έχουμε κράτηση καθώς και το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη εστία μας, όταν έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!