Χοιρινό με σέλινο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 6-7
- 1 ½ κιλό σέλινο
- 1 κιλό κρέας άπαχο χοιρινό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά και 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά . Το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά.
- Στραγγίζουμε το σέλινο αφού προηγούμενος έχουμε κρατήσει δύο ποτήρια από το ζουμί που προέκυψε από το ζεματισμένο σέλινο.
- Ταυτόχρονα πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
- Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο και το ζουμί που έχουμε κράτηση καθώς και το αλάτι και το πιπέρι.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη εστία μας, όταν έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!