Ψαροκόλυβα ή παλικάρια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 2
- 400gr. όσπρια, μετρημένα βρασμένα (επιλέγετε όποια όσπρια σας αρέσουν)
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 40ml ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένετε και βράζετε τα όσπρια ξεχωριστά το καθένα καθώς το κάθε όσπριο έχει το δικό του χρόνο στον οποίο μαλακώνει. Εφόσον μαλακώσουν τα κρυώνετε κάτω από τη βρύση.
- Στη συνέχεια προσθέστέ τα σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα βάζετε και αυτά μέσα στο μπολ με τα όσπρια.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύετε.
- Τα ψαροκόλυβα ή παλικάρια είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
- Μπορείτε να καταναλώσετε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό
Η συνταγή αυτή έχει τις ρίζες της πίσω στη Μινωική Κρήτη και είναι μία συνταγή που είδα και κατέγραψα από την υπέροχη εκπομπή της ΕΡΤ2 “Δείπνο με τον Πλάτων”.