Θέλω να αδυνατίσω αλλά … μου φαίνεται βουνό

Θέλω να αδυνατίσω

Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας,  θέλω να αδυνατίσω αλλά….Ο προβληματισμός αυτός είναι πολύ συχνός, ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν πάρα πολλά κιλά να διαχειριστούν.  Πως μπορεί λοιπόν ένα άτομο που σκέφτεται κατά αυτόν τον τρόπο να έχει τα αποτελέσματα που θέλει σε μία επόμενη προσπάθεια;

Συχνά τα άτομα αυτά, είναι άτομα με σκαμπανεβάσματα στο βάρος τους, άτομα που έχουν κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν (ορθόδοξες και ανορθόδοξες) και τα παράτησαν άλλες τόσες.  Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο,  το  οποίο το άτομο, συχνά το χρησιμοποιεί ως «δικαιολογίᨻ για να προεξοφλήσει την αποτυχία μιας επόμενης προσπάθειας που σκέφτεται να κάνει.

Εάν είστε και εσείς ένα άτομο που συχνά λέει » θέλω να αδυνατίσω αλλά … »  ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να απαντήσετε στις πιο κάτω ερωτήσεις.

Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Είναι σημαντικό να πάρετε χαρτί και μολύβι και να καταγράψετε τις απαντήσεις σας.   Οι απαντήσεις σας καλό θα ήταν να είναι ειλικρινείς, άλλωστε απαντάτε εσείς σε εσάς.  Αφού απαντήσετε διαβάστε 2-3 φορές τις απαντήσεις που έχετε  δώσει.  Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε αρκετά πράγματα γύρω από το θέμα που σας απασχολεί και έχει να κάνει με τα κιλά σας αλλά και ότι σχετίζεται με αυτά.

Ερωτήσεις:
  1. Για ποιο λόγο ή λόγους θα θέλατε να  είχατε ένα άλλο σωματικό βάρος; Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι λόγοι αυτοί;
  2. Θα άλλαζε κάτι στη ζωή σας εάν αποκτούσατε το σωματικό βάρος που εσείς θέλετε;  Eαν ΝΑΙ, τι ακριβώς θα άλλαζε  στη ζωή σας;  Πόσο σημαντικές θα ήταν για εσάς αυτές οι αλλαγές;
  3. Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα που θα έχετε μετά από 10 χρόνια, εάν συνεχίσετε να βάζετε βάρος έστω και με αργό ρυθμό.  Τι επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο στη ζωή σας; Θα σας στερούσε πράγματα;  Εάν ΝΑΙ ποια θα ήταν αυτά και πόσο σημαντικά είναι για εσάς;
  4. Τι είναι αυτό που σας κρατούσε μέχρι και σήμερα μακριά από το να αποκτήσετε το σώμα που εσείς θέλετε;
  5. Εάν έχετε εντοπίσει τους λόγους που σας κρατούσαν μέχρι και σήμερα μακριά από αυτό που επιθυμείτε, τι θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικό αυτή τη φορά για να τους παραμερίσετε και να προχωρήσετε έτσι ώστε να αποκτήσετε το σωματικό βάρος που εσείς θέλετε, χωρίς σκαμπανεβάσματα και πισωγυρίσματα.

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;