ζυμαρικά με τόνο
Ζυμαρικά με τόνο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες 3-4

  • 250 γραμμάρια μακαρόνια  ολικής
  • 120 γραμμάρια τόνο (σε νερό)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο και λίγες πράσινες ελιές
  • τα φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κουτλάκι ρίγανη και/ή θυμάρι
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε και το δυόσμο και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από το βασιλικό.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
  4. Έπειτα από ένα λεπτό προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο, για περισσότερο άρωμα.
  6. Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Εν τω μεταξύ, αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά,  τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  8. Το πιάτο σερβίρεται ζεστό.  Μπορούμε να γαρνίρουμε με  δυόσμο και/ή  βασιλικό

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;