Γαλακτοκομικά και υπέρταση υπάρχει σχέση; Στοιχεία που προκύπτουν μέσα από διάφορες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει ευεργετικές επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση. Οι πιθανοί μηχανισμοί δια μέσου των οποίων τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω. Διαβάστε περισσότερα Γαλακτοκομικά και υπέρταση
Τα οφέλη του αγελαδινού γάλατος
Ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, τα οποία δύσκολα μπορούν να βρεθούν σε κάποιο άλλο ρόφημα. Συνδυάζει λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και βιταμίνη D. Επίσης περιέχει διάφορα μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, οργανικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Γάλα και οστά
Ως γνωστόν τo ασβέστιο αποτελεί το κυριότερο συστατικών των οστών. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ανθρώπου η ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να αποκτήσουμε δυνατά και υγιή οστά. Διαβάστε περισσότερα Γάλα και οστά