Το κεφίρ είναι ένα παχύρευστο ρόφημα που γίνεται με τη ζύμωση του γάλακτος από κόκκους κεφίρ και αποτελείται από βακτήρια γαλακτικού οξέος, ζυμομύκητες και πολυσακχαρίτες. Οι κόκκοι ζυμώνουν το γάλα, ενισχύοντάς το, με υγιείς μικροοργανισμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξινό, ελαφρώς αναβράζον ποτό, που μοιάζει με γιαούρτι, το οποίο ενισχύει την υγεία του εντέρου, προσφέροντας πολυάριθμα και σημαντικά οφέλη στην γενικότερη υγεία του οργανισμού. Διαβάστε περισσότερα Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το ΚΕΦΙΡ