• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
χρόνος, διαχείριση χρόνου
Χρησιμοποιώντας το χρόνο

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής ο χρόνος ελέγχει τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο όπως συχνά σας πείθει το ρολόι που συμβουλεύεστε. Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε για τις δουλείες που έχετε να εκπληρώσετε και για τον λιγοστό χρόνο που διαθέτετε. Επαγγελματικός, προσωπικός χρόνος και ψυχαγωγικός. Διαφορετικά είδη για διαφορετικές ανάγκες. Ποια να ικανοποιήσω περισσότερο ή ποια να αφήσω για τη σημερινή ημέρα, ανικανοποίητη. Όλοι έχουμε μπει στο δίλημμα. Γνωρίζετε όμως, οτι το πως θα κατανείμουμε το χρόνο και το παραπάνω δίλημμα θεωρείται απο τους βασικούς στρεσογόνους παράγοντες? Η ανυπαρξία ρουτίνας, το υπερφορτωμένο ωράριο εργασίας, οι πολλαπλοί ρόλοι και η έλλειψη ύπαρξης ελεύθερου προσωπικού χρόνου οδηγούν σε διαταραχές του βιολογικού ρολογιού. Κοιμάστε καλά?

Λόγω των παραπάνω καταστάσεων εφευρέθηκε η επονομαζόμενη διαχείριση χρόνου. Περισσότερο πιστεύαμε πως θα το ακούγαμε για στελέχη εταιρειών. Όσο όμως, παρατηρούμε την καθημερινότητά μας νομίζουμε και πως ακόμα και εμείς χρειαζόμαστε εναν τέτοιο σύμβουλο, σωστά?

Εαν ιεραρχούσαμε τις δραστηριότητές μας και προγραμματίζαμε βάση  των αναγκών μας, η κάθε μέρα θα είχε κατι νεο να μας δώσει. Επιπλέον, θα ήταν μια πολύ ωραία σκέψη να είχαμε αυτό το «πρόγραμμα» εγγράφως ετσι ώστε, να αξιολογούμε την κάθε μας μέρα αλλιώς. Η δεξιότητα που θα αποκτήσουμε κάνοντας εμείς τον προσωπικό μας σύμβουλο διαχειρισης χρόνου, είναι η αίσθηση του ελέγχου των προσωπικών μας υπευθυνοτήτων. Κάτι τέτοιο δεν αφορά μόνο την οργάνωση του προγραμματισμού χρόνου εργασίας-υποχρεώσεων αλλά και της επάρκειας ελεύθερου χρόνου που προκαλεί ευχαρίστηση.

Εύη Βασιλείου

Ψυχολόγος – συνεργάτιδα του Balancediet.gr

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>