• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
Μηλόξυδο και απώλεια βάρους

Μηλόξυδο και απώλεια βάρους

Συχνά ακούμε ότι όταν κάποιος πίνει μηλόξυδο λίγο πριν πάει για ύπνο,  αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μειώσει της όρεξη και την  απώλεια σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά  δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.   Εάν το σκεφτούμε καλύτερα, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία λογική.  Η  απώλεια βάρους δεν μπορεί να έρθει μέσω της αλλαγή ενός μόνο μέρους της ρουτίνας μας,  όπως για παράδειγμα να πίνουμε ένα σφηνάκι μηλόξυδο κάθε βράδυ.  Αντίθετα, η  απώλεια βάρους  είναι  αποτέλεσμα ευρύτερων προσπαθειών,  που περιλαμβάνουν αλλαγή της συνολικής διατροφής και συχνότερη άσκηση.

Πέρα από αυτό,  το μηλόξυδο έχει μεγάλη οξύτητα, κάτι που το κάνει να μην είναι ιδανικό για να το πιει κάποιος πριν κοιμηθεί.  Ειδικότερα , άτομα που  είναι πιο επιρρεπή σε καούρες ή αντιμετωπίζουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε ή να πίνουν οτιδήποτε όξινο τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά πριν πάνε ύπνο, για να μειώσουν  τις πιθανότητες να νιώσουν αίσθημα καύσου στο στήθος.   Επίσης με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση μη αραιωμένου ξιδιού μπορεί επίσης οδηγήσει σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Επομένως πριν υιοθετήσετε κάτι θα πρέπει να το ψάχνετε πολύ καθώς μπορεί να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας.

Κρήνη Κωνσταντίνου

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!