ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για τις φακές με χόρτα
Μερίδα: 2
- 300 γρ. Αντίδια
- 150gr. Φακές
- 30ml ελαιόλαδο
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασόξυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- Κόψτε τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες.
- Ψήστε τις στο γκριλ ή σε πολύ ζεστό φούρνο, με τη φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις.
- Παράλληλα βράστε τις φακές και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε τις.
- Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές.
- Ανακατέψτε καλά το ξύδι με 10ml ελαιολάδου και ρίξτε το πάνω στις φακές και ανακατέψτε.
- Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε 10 ml ελαιολάδου και τα μισά αντίδια. Σοτάρετε τα καλά μέχρι να μαραθούν. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 10ml ελαιολάδου και τα υπόλοιπα αντίδια.
- Τέλος ανακατέψτε τα αντίδια με τις φακές και οι φακές με χόρτα είναι έτοιμες.
Σημαντικό: Οι φακές αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της οικογένειας των οσπρίων. Αρχικά, θεωρούντο το φαγητό των φτωχών. Ωστόσο αργότερα αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!