Ζυμαρικά με τόνο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 3-4
- 250 γραμμάρια μακαρόνια ολικής
- 120 γραμμάρια τόνο (σε νερό)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο δυόσμο και λίγες πράσινες ελιές
- τα φύλλα από 5 κλαδάκια φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κουτλάκι ρίγανη και/ή θυμάρι
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά αλλά δίνει μεγάλη νοστιμιά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε και το δυόσμο και ξεχωρίζουμε τα φυλλαράκια από το βασιλικό.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
- Έπειτα από ένα λεπτό προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο, για περισσότερο άρωμα.
- Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό το λευκό κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Το πιάτο σερβίρεται ζεστό. Μπορούμε να γαρνίρουμε με δυόσμο και/ή βασιλικό
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!