Ανθότυρο Μακεδονίας
Θρεπτική αξία για το Ανθότυρο Μακεδονίας στα 100γρ. προϊόντος
Ενέργεια: 185,0kcal
Πρωτεΐνη: 11,6g
Υδατάνθρακες: 2,2g
Ολικό λίπος: 13,6g
Χοληστερόλη: 55,7mg
Ασβέστιο: 184,0mg
Λίγα λόγια για το Ανθότυρο
Τυρί από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου γάλακτος με συνεκτική μάζα και ελάχιστο αλάτι. Έχει μέγιστη υγρασία 70% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 65% επί ξηρού. Παράγεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Ωριμάζει με τον χρόνο και τη βοήθεια αλατιού, σκληραίνει και χάνει υγρασία. Η ονομασία του μπορεί να προέρχεται από το άνθος του τυριού η και από τον άθο του τυριού, όπου άθος σημαίνει στάχτη, μια και το τυρί όταν ωριμάσει μοιάζει σαν να έχουν ρίξει στάχτη από πάνω του.
Προσθέστε το στις σαλάτες σας, στις μακαρονάδες σας ακόμη μπορεί να συμπληρώσει τέλεια το πρωινό σας, αλλά και τα ενδιάμεσα γεύματά σας. Κατάλληλο για τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς περιέχει ελάχιστο αλάτι.