ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ “CHEEECAKE” ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Μερίδες: 6
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% σε λιπαρά
- 200ml γάλα εβαπορέ (light)
- 40ml μέλι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
- 40γρ. ξηρών καρπών πολύ καλά αλεσμένους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40-45 βαθμούς κελσίου (ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα) προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Στη συνέχεια παγώνουμε το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια.
- Ακολούθως ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ στο οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι και το χυμό από το λεμόνι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Περνάμε τα μπισκότα από το multi, το ίδιο κάνουμε και για τους ξηρούς καρπούς. Αφού τα θρυμματίσουμε καλά, τα αναμιγνύομαι.
- Στη συνέχεια σε ένα ποτήρι ή μικρό μπολ στρώνουμε το μείγμα με τα τριμμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς σε μέτρια στρώση.
- Από πάνω στρώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού και από πάνω στρώνουμε λίγη μαρμελάδα ή μέλι ή κάποιο γλυκό του κουταλιού (βύσσινο ή σταφύλι ή άλλο γλυκό) ή φρούτα.
- Το αφήνουμε για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να δέσει και να κρυώσει.
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life coach
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!