ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Φακόρυζο
Μερίδες: 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις φακές αλλάζουμε το πρώτο νερό και προσθέτουμε καινούριο.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρο και τα σοτάρουμε ελαφρά.
- Μετά προσθέτουμε τις φακές και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει. .
- Όταν πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις το φαγητό αρχίζει να πήζει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Το φακόρυζο μας είναι έτοιμο.
Σημαντικά: Οι φακές αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μέλη της οικογένειας των οσπρίων. Αρχικά, θεωρείτο το φαγητό των φτωχών. Αργότερα αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα, με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Ο συνδυασμός των φακών με μία πηγή δημητριακών όπως το ρύζι, το κριθαράκι, το πλιγούρι αλλά και το ψωμί κάνει το φαγητό μας ακόμη πιο θρεπτικό. Με τους συνδυασμούς αυτούς προκύπτει ένα γεύμα με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας με αυτή του κρέατος. Οι συνδυασμοί αυτοί είναι ιδανικοί για τους χορτοφάγους αλλά και για αυτούς που ακολουθούν νηστείες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Για όσους έχουν προβλήματα με το έντερο τους καλό είναι να αλλάζουν 2-3 φορές το νερό στις φακές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!