ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Μερίδες: 6
- 500γρ. καρπούζι (χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια)
- 50γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
- 50ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Για τη γρανίτα καρπούζι αρχικά θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά για να βράσουν και ανακατεύουμε.
- Μόλις το σιρόπι φθάσει στο σημείο βρασμού το αφήνουμε να συνεχίζει να βράζει για περίπου μισό λεπτό.
- Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ακολούθως κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια το βάζουμε στο blender και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα και το μοιράζουμε σε παγοθήκες, τις οποίες τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Αφού το μείγμα μετατραπεί σε παγάκια ετοιμάζουμε τη γρανίτα προσθέτοντας τα παγάκια στο blender και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν χιόνι.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια μας και απολαμβάνουμε μία υπέροχη χωρίς ιδιαίτερες θερμίδες γρανίτα καρπούζι.
Γνωρίζατε ότι …..
Το καρπούζι περιέχει μόλις 30,4 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και περιέχει φυσικά σάκχαρα σε ποσοστό περίπου 6% και νερό περίπου 91% κατά βάρος. Επίσης είναι ελαφρώς διουρητικό και πλούσιο σε βιταμίνη C, καροτινοειδή και λυκοπένιο. Ακόμη περιέχει μεγάλο ποσοστό του αμινοξέως κιτρουλίνη. Έπειτα από την κατανάλωση αρκετής ποσότητας καρπουζιού μπορεί να παρατηρηθεί υψηλή συγκέντρωση του συγκεκριμένου αμινοξέως στο αίμα. Κάτι τέτοιο μπορεί εσφαλμένα να αποδοθεί σε κιτρουλιναιμία ή σε άλλες διαταραχές του κύκλου της ουρίας. Τέλος σχετικά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καρπουζιού μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υπέρταση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος