• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
ψάρι μπιάνκο
Ψάρι Μπιάνκο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mερίδες:  4

  • 4 μέτρια ψάρια με λευκό φιλέτο (μπακαλιάρο κλπ)
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βάζουμε το ψάρι σε μία ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, μία κούπα  νερό και το χυμό από τα δύο λεμόνια. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε.
  2. Αφού βράσει το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα με τη σάλτσα του.
  3. Την ίδια ώρα που βράζουμε το ψάρι, σε  μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  4. Τα τοποθετούμε στα πλάγια της πιατέλας και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι με λεμόνι.
  5. Σερβίρετε με  μπόλικη σαλάτα ή  χόρτα ή ψητά λαχανικά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!