ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Μερίδες: 3 -4
- 250γρ. φύλα από σπανάκι (baby καλύτερα)
- 2 μικρά αγγουράκια σε φέτες και/ή 2 ντομάτες
- 100γρ. καλαμπόκι
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
- 200γρ. ανθότυρο ή κατίκι
Υλικά για την βινιγκρέτ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο (προαιρετικά)
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάλτε τα φύλα από σπανάκι, τα αγγουράκια και/ή την ντομάτα σ΄ένα μπολ.
- Ξεφλουδίστε και βγάλτε το κουκούτσι από το αβοκάντο και κόψτε το σε φέτες ή σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέστε το καλαμπόκι και στη συνέχεια το ανθότυρο ή το κατίκι
- Για τη βινιγκρέτ χτυπήστε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί.
- Περιχύσετε τη βινιγκρέτ στη σαλάτα και ανακατέψτε.
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς και σταφίδες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!