• e-mail
  • Δευτέρα-Πέμπτη 12:00-20:00 & Σάββατο 11:00-17:00
τα οφέλη του μήλου

Αυτά τα θαύματα της φύσης (τα μήλα) αξίζουν τη φήμη που έχουν «ένα μήλο την ημέρα κάνει τον γιατρό πιο πέρα».  Τα οφέλη του μήλου είναι πολλά και θα προσπαθήσουμε να σας παραθέσουμε συνοπτικά παρακάτω.

Μερικά από τα οφέλη του μήλου

  • Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.  Με άλλα λόγια τα μήλα ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος με αργό ρυθμό  και  το κρατάνε ανεβασμένο περισσότερο χρόνο από ότι τα περισσότερα τρόφιμα.  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρακτικά η επίδραση  που έχουν τα μήλα στο σάκχαρο του αίματος είναι να μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν πεινάμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Βέβαια υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν το αντίθετο ότι δηλαδή πεινάνε πιο γρήγορα μετά την κατανάλωση ενός μήλου. Αυτό υποδηλώνει την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.
  • Τα μήλα αποτελούν μία  από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών φυτικών ινών.  Ο Dr James Anderson του Πανεπιστημίου ΚΕΝΤΑΚΙ,  λέει ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες,  μας προφυλάσσουν από την πείνα και μας προστατεύουν από την επικίνδυνη άνοδο και πτώση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος .
  • Είναι ένα τρόφιμα με λίγες θερμίδες και πλούσια θρεπτική αξία. Ο μέσος όρος των θερμίδων που λαμβάνουμε από ένα μήλο είναι 80kcal.
  • Τα μήλα δεν έχουν καθόλου Νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και  χοληστερόλη.
  • Τα μήλα συμβάλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης καθώς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κωνσταντίνου Κρήνη 

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life coach

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη και ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου - διατροφολόγου με έδρα το διαιτολογικό μου γραφείο BalanceDiet, στα Νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Βούλα. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αισθητικής – Κοσμετολογίας των ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ παράλληλα διδάσκω σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Στο site μου μπορείτε να βρείτε ελαφριές, νόστιμες συνταγές για δίαιτα, επιλέγοντας φαγητά που σας αρέσουν ή μπορείτε να λάβετε οδηγίες για online δίαιτα μέσω ίντερνετ, από απόσταση, με το κύρος και την εμπειρία που με διακρίνει ως επαγγελματία διαιτολόγο. Σας ευχαριστώ για την παραμονή σας στο site μου και θα είναι χαρά μου η επίλυση οποιασδήποτε απορίας σχετική με την υγιεινή σας διατροφή!