Σαλάτα με ζυμαρικά φιογκάκι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 1
- 180-225γρ. ζυμαρικά φιογκάκια (μετρημένα βρασμένα)
- 60γρ. τυρί κατίκι ή ανθότυρο ή τόνο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 2-3 ντομάτες λιαστές
- 4 πράσινες ελιές
- 4 μαύρες ελιές
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- Πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ ή τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας καθώς και τις λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, το σκόρδο, το τυρί ή τον τόνο.
- Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα πλήρες γεύμα καθώς περιέχει πρωτεΐνη, άμυλο, λιπαρά.
Σημειώστε ότι όταν βράζουμε τα ζυμαρικά, το βάρος τους αυξάνει κατά περίπου 2 1/2 φορές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!