ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ αυγά με ντομάτα
Μερίδα 1
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα περασμένη στο multi
- λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Λίγη φέτα τριμμένη (προαιρετικά), πάντως δίνει νοστιμιά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Με αυτά τα υλικά μπορείτε να μαγειρέψετε με δύο τρόπους αυτό το φαγητό.
Πρώτος τρόπος
- Σε ένα τηγάνι βάλτε την ντομάτα και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να ρουφήξει τα υγρά της.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και τα αυγά χτυπημένα και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να πάνε παντού τα αυγά.
- Τέλος ρίχνετε και τη φέτα και ανακατεύετε πάλι.
Δεύτερος τρόπος
- Αφού βράσει και ρουφήξει τα υγρά της η σάλτσα, βάζετε τα υλικά εκτός από τα αυγά και τη φέτα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα αυγά ολόκληρα και τα αφήνετε να ψηθούν παίρνοντας λίγη σάλτσα με ένα κουταλάκι από τα πλάγια του τηγανιού και ρίχνοντας την πάνω από τον κρόκο των αυγών ώστε να ψηθεί και αυτός.
- Ρίχνουμε στο τέλος τη φέτα και κουνάμε το τηγάνι μας για να πάει παντού η φέτα.
- Τα αυγά με ντομάτα σερβίρονται με ψωμάκι ή πατάτες ή ρύζι και φυσικά σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Θρεπτική αξία του αυγού
Σύνθεση του λευκώματος (ασπράδι):
- Νερό 85-90%
- Πρωτεΐνες (αλβουμίνες) 12%
- Λίπος 0,25%
- Τέφρα 0,6%
- Υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%
- Μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων
Συστατικά κρόκου:
- Νερό 45-51%
- Πρωτεΐνες 16-17%
- Λίπος 31-36%
- Τέφρα 1,3%
- Υδατάνθρακες 0,2-1,1%
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc & Life coach