Μακαρονάδα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες 2-3
- 250 γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
- 50 γρ. τυρί light
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο (σε κομματάκια)
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Το χοντρό μέρος από ένα πράσο
- 1 ντομάτα (σφιχτή και ξεφλουδισμένη σε κύβους)
- 1 πιπεριά (σε μπαστουνάκια)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια, καθώς και την ντομάτα σε κύβους.
- Στο νερό που βράζει για τα μακαρόνια, ρίχνουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι, λίγο πιπέρι και αν θέλουμε, ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο.
- Στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, σοτάρουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε ένα κουταλάκι ρίγανη, ένα κουταλάκι θυμάρι και αν θέλουμε σπόρους κόλιαντρο. Αφού σοτάρουμε για 5’ λεπτά, σβήνουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ, λευκό κρασί.
- Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για άλλα 5’- 10’ λεπτά, κατεβάζοντας τη φωτιά στο ελάχιστο, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
- Ρίχνουμε στο σκεύος με τα λαχανικά το τυρί μ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα έχουμε σουρώσει.
Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσθέστε στα υλικά λίγο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, φέτα, φρέσκο ή καπνιστό σολομό, τόνο, κουκουνάρι, ελιές, καρότο βρασμένο σε μπαστουνάκια, φρέσκα μανιτάρια ή ότι άλλο κεντρίζει τη φαντασία σας. Προσοχή σε περίπτωση που προσθέτουμε ψάρι, αφαιρούμε το τυρί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!