Ψαροκόλυβα ή παλικάρια

Ψαροκόλυβα ή παλικάρια
Ψαροκόλυβα ή παλικάρια
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μερίδες: 2

  • 400gr. όσπρια, μετρημένα βρασμένα (επιλέγετε όποια όσπρια σας αρέσουν)
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένετε και βράζετε τα όσπρια ξεχωριστά το καθένα καθώς το κάθε όσπριο έχει το δικό του χρόνο στον οποίο μαλακώνει. Εφόσον μαλακώσουν τα κρυώνετε κάτω από τη βρύση.
  2. Στη συνέχεια προσθέστέ τα σε ένα μπολ.
  3. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα βάζετε και αυτά μέσα στο μπολ με τα όσπρια.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύετε.
  5. Τα ψαροκόλυβα ή παλικάρια είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
  6. Μπορείτε να καταναλώσετε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό

Η συνταγή αυτή έχει τις ρίζες της πίσω στη Μινωική Κρήτη και είναι μία συνταγή που είδα και κατέγραψα από την υπέροχη εκπομπή της ΕΡΤ2 «Δείπνο με τον Πλάτων».

 

 

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;