ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Μερίδες: 2
- 1-2 ντομάτες ή 15-20 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδια ξηρό ή φρέσκο ή και τα δύο
- 1 αγγούρι
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κ.σ. κάπαρη και λίγα καπαρόφυλλα
- Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
- Λίγες ελιές (προαιρετικά)
- 90γρ. λευκό τυρί
- 30ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αρχικά πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Εάν έχουμε ντομάτες τις κόβουμε όπως συνηθίζουμε να τις κόβουμε όταν φτιάχνουμε τη χωριάτικη σαλάτα.
- Κόβουμε την πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι.
- Το αγγουράκι το κόβουμε και αυτό σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια
- Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και μέσα εκεί προσθέτουμε την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το λευκό τυρί.
- Η σαλάτα Σαντορίνης μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως γεύμα με λίγο ψωμάκι ή ως πρώτο πιάτο καθώς περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά.
*Τη σαλάτα Σαντορίνης τη βρήκα στην εκπομπή “Δείπνο με τον Πλάτωνα” που παρουσιάστηκε στην ΕΤ2
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος & Life coach