Σαλάτα σαντορίνης
Σαλάτα Σαντορίνης

Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  • 1-2 ντομάτες ή 15-20 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδια ξηρό ή φρέσκο και/ή και τα δύο
  • 1 αγγούρι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κ.σ. κάπαρη και  λίγα καπαρόφυλλα
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • Λίγες ελιές (προαιρετικά)
  • 90γρ. λευκό τυρί
  • 30ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.   Εάν έχουμε ντομάτες τις κόβουμε όπως συνηθίζουμε να τις κόβουμε όταν φτιάχνουμε τη χωριάτικη σαλάτα.
  3. Κόβουμε την πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξηρό κρεμμύδι.
  4. Το αγγουράκι το  κόβουμε και αυτό σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια
  5. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και μέσα εκεί προσθέτουμε την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος προσθέτουμε το λευκό τυρί.
  7. Η σαλάτα Σαντορίνης μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως γεύμα  με λίγο ψωμάκι ή ως πρώτο πιάτο.

*Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στην εκπομπή «Δείπνο με τον Πλάτωνα» που παρουσιάστηκε στην ΕΤ2

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Facebook Comments

Συντάκτης: Κρήνη Κωνσταντίνου

Είμαι η Κρήνη Κωνσταντίνου, ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ παράλληλα διδάσκω στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2002. Είμαι αριστούχος των ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Αισθητικής και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα τροφίμων.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;