Ως γνωστό τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την καλή υγεία. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο, μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές τροφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ορισμένες μορφές καρκίνου. Διαβάστε περισσότερα Εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε λαχανικά στα γεύματά σας
Κολοκυθάκια με παρμεζάνα
Σουφλέ λαχανικών
Ρολά μελιτζάνας στο φούρνο
Σουφλέ με πράσο
Σουφλέ με πράσο
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 2
- 400γρ. πράσο βρασμένο
- 2 αυγά
- 30ml ελαιόλαδο
- 60γρ. τυρί κασέρι light
- 120γρ. γραβιέρα Light
- 1 φλιτζ. γάλα 1,5%
- Πιπέρι.
Πως να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας χωρίς να χάνουν τη θρεπτική τους αξία
Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της καθημερινής πρόσληψης 5-9 μερίδων φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος από ορισμένες χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Παρόλα αυτά είστε σίγουροι ότι προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά σας ή αυτά χάνονται κατά το μαγείρεμα.; Διαβάστε περισσότερα Πως να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας χωρίς να χάνουν τη θρεπτική τους αξία
Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι
Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Mερίδες 3 -4
- 500γρ. κοτόπουλο (φιλέτο)
- 250γρ. ρύζι basmati
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές πορτοκαλί ή κόκκινη
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι (προεραιτικά)
- 10 ντοματίνια (προαιρετικά)
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- Αλάτι, πιπέρι
- 40ml ελαιόλαδο